23 Haziran 2021 Çarşamba

Görmek Duyusal Özelliği, Görmek Nedir? Görmek Duyusunun Felsefi Tanımı

Görmek Duyusal Özelliği, Görmek Nedir? Görmek Duyusunun Felsefi Tanımı 

Görmek duyusal özelliği, varlıkların bilgiyi görüntüler ve şekilleri tanımlayarak, onların yapısını ve işlevlerini görme şeklindeki özellikle anlayarak elde etmelerini sağlayan duyusal özelliktir. Bu duyusal özellikte bazı diğer duyular gibi bedensel organlara bağlı durumdadır ve görmenin niteliği dünya şartlarında gözler olarak ifade edilen organla sağlanmaktadır. Gözler, kısıtlı görme özellikleri ile görmek duyusal özelliğinin aslında çok daha etkin bir şekilde çalışabilmesine engel olmaktadırlar. Mikro yapıları görememek, çok uzakları görememek, oluşumların içeriğini görememek, hakikati görememek gibi bir çok konuda görmek konusunda yine dünya şartlarınca duyumuz kısıtlanmıştır. Bu kısıtlama ise bu sefer gözler denilen bedensel organlar sayesinde ve görmek duyusal özelliğimizde bulunan kısıtlanma sağlayan bilgilerle olmaktadır. Görmek, varlıkların ilk ortaya çıktığında oluşan temel duyusal özelliklerinden biridir ve bu oluşum hali ile varlıklarda bulunan en eski duyusal özelliklerden biridir diyebiliriz. 

Duyusal özelliğin yapısındaki enerjetik güç, ilgili alanlardaki bilgileri görmek yoluyla alabilmeyi sağlayan özel bir yapıdadır. Görünen şeylerin bilgisini varlığa vermektedir ve varlıklarda bu şekilde yaşamlarını sürdürmektedir, gördükleri şeyleri tanımlamaktadır, ifade etmektedir ve ona göre bir yaşam yolu düzenlemektedirler. 

Devamı için Tıklayınız.

Samimi ve İçten ve Sevgi Dolu İlişkiler...

Ben birlik ve beraberlik içinde yaşanan samimi ve içten ve sevgi dolu ilişkilerin yaşanması tadının ve keyfinin ve kıymetinin çok anlamlı ve...