2 Eylül 2021 Perşembe

Cömertlik Erdemsel Özelliği, Cömertlik Nedir? Cömert Nasıl Olunur? Cömertliğin Felsefi Tanımı

Cömertlik Erdemsel Özelliği, Cömertlik Nedir? Cömert Nasıl Olunur? Cömertliğin Felsefi Tanımı

Cömertlik, bir konuda ihtiyacı olan bir alana yada varlığa gereken şekilde kendisinde olandan hiç düşünmeden, ihtiyacın baz alınarak yapıldığı bir yardımlaşma çeşidini ( kendinden vermekle ilgili olan davranış biçimi ) tanımlayan erdemsel bir kavramdır. Yani kendisinde iki tane olan bir eşyadan bir başkasında hiç yoksa ve O'nun ihtiyacı varsa ve iki tane olanda hiç düşünmeden ihtiyacı söz konusu olduğu için kendisindeki iki taneden birini veriyorsa o zaman bu cömertliktir, hatta kendisindeki bir taneyi de iki bölerek vermek daha da cömert olmak anlamına gelir. Kendisinde olanları esirgemeden başkalarına yardımcı olmak için vermek erdemi cömert olmayı tanımlar. Eli açık olmak ile aynı anlama gelen cömertlik, bu yaşamda varlıkların birbirlerine yardımlaşmanın da gereği olarak yaşatması gereken bir konudur. Yaşamda herkesin ihtiyaç duyduğu şeyler vardır ancak bu durum maddi de, manevi de olabilir. 

Manevi desteklere ihtiyacı olanlara bu anlamda yardımcı olmakta bir cömertliktir ve kendisindeki manevi bilgilerden esirgemeden verebilmekte cömertlik adı altında açıklanabilir ve kendisindeki pozitif moral gücünü, başkasının bulunduğu olumsuz durumdan kurtarmak için kullanması bir yine bir cömertliktir diyebiliriz. 

Devamı için tıklayınız.

Siz, Neden Varoluşun Hakikat Bilgisine Ulaşamayasınız?

Siz, neden varoluşun hakikat bilgisine ulaşamayasınız? Sizi bu haktan mahrum eden nedir? Nasıl yaratıldığınızı, neden dünyada olduğunuzu, se...